Αράχωβα στη Βοιωτία

Αράχωβα στη Βοιωτία

35 χιλιόμετρα από τη Λιβαδειά, στην πλαγιά του Παρνασσού βρίσκεται η Αράχωβα.

Η Αράχωβα είναι χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων και αποτελεί κορυφαίο χειμερινό τουριστικό προορισμό. Κάποιοι μάλιστα (και όχι άδικα) την αποκαλούν «η Μύκονος του Χειμώνα». Στην Αράχωβα μόλις πέσουν τα πρώτα χιόνια συγκεντρώνονται οι λάτρεις των χειμερινών σπορ κυρίως από την Αθήνα, λόγω της κοντινής απόστασης (153 χιλιόμετρα), αλλά και όσοι αγαπούν το καλό φαγητό και την ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή, πράγματα για τα οποία επίσης φημίζεται η Αράχωβα.

Στην Αράχωβα θα βρείτε εξαιρετικά ξενοδοχεία, ξενώνες αλλά και υπέροχα σαλέ για να διανυκτερεύσετε ενδιάμεσα από τις χιονοδρομικές ή άλλες εξορμήσεις σας. Επίσης η Αράχωβα διαθέτει πάρα πολλές και ποιοτικές επιλογές για φαγητό. Ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και εστιατόρια για να απολαύσετε υπέροχες γεύσεις, αλλά και καφετέριες και μπαρ για καφέ και ποτό μετά από μια κουραστική μέρα στο βουνό.

Η Αράχωβα διαθέτει και μια πολύ καλή αγορά με ντόπια προϊόντα, κυρίως φαγώσιμα (ξεχωρίζει το πασίγνωστο τυρί φορμαέλλα). Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα Αραχωβίτικα χειροποίητα υφαντά με πολύ όμορφα και πρωτότυπα σχέδια.

Η Αράχωβα αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για εξορμήσεις τόσο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού όσο και στους Δελφούς και τον περίφημο αρχαιολογικό χώρο. Σίγουρα πάντως πρέπει να την επισκεφθείτε και είναι σίγουρο πως μόλις την ζήσετε θα την ερωτευτείτε.

  • Kατηγορία: Πληροφορίες
  • Προορισμός: Βοιωτία
  • Υποκατηγορία: Περιοχές

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Intros.gr a prime outlet of Web Design and Web Development services shop

banner newsletter2015

Please publish modules in offcanvas position.