Είστε εδώ:Αρχική»ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ»Κύριες πόλεις»Αθήνα»Αξιοθέατα + Δραστηριότητες»Λίμνη Βουλιαγμένης στην Αθήνα

Λίμνη Βουλιαγμένης στην Αθήνα

Λίμνη Βουλιαγμένης στην Αθήνα

25 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, στα Νότια Προάστια, στη Βουλιαγμένη, βρίσκεται η Λίμνη Βουλιαγμένης.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης είναι μια φυσική λίμνη με υφάλμυρο ζεστό νερό και θερμοκρασία που δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 22 βαθμούς Κελσίου. Τα πεντακάθαρα νερά της λίμνης θεωρούνται ιαματικά και γι αυτό την επιλέγουν όσοι υποφέρουν από ρευματικά και άλλα προβλήματα, ενώ για την προστασία τους απαγορεύεται αυστηρά το κολύμπι με κάθε είδους αντηλιακό. Στην πρώτη σας βουτιά θα σας υποδεχτούν με μικρές χαριτωμένες τσιμπιές τα υπέροχα μικρά ψαράκια που ζουν στα νερά της. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα φυσικό Fish-spa.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης δημιουργήθηκε περίπου πριν από 2 χιλιάδες χρόνια μετά την κατάρρευση κομματιού της οροφής ενός μεγάλου υποθαλάσσιου σπηλαίου, και έχει βάθος μόλις 16 μέτρα. Το υπόλοιπο σπήλαιο βρίσκεται ακόμα εκεί και αποτελεί πόλο έλξης για τους σπηλαιολόγους. Λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας του, οι είσοδοί του είναι περιφραγμένες και δικαιολογημένα απαγορεύεται στους κολυμβητές να πλησιάσουν.

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο χαλαρωτικό μπάνιο όλο το χρόνο, σε ένα περιβάλλον μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Στο χώρο λειτουργεί και καφετέρια-εστιατόριο, ενώ διοργανώνονται και εκδηλώσεις, ακόμα και γάμοι.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Λίμνη Βουλιαγμένης μπορείτε να βρείτε στο www.limnivouliagmenis.gr και στο τηλέφωνο 210 8962237.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Intros.gr a prime outlet of Web Design and Web Development services shop

banner newsletter2015

Please publish modules in offcanvas position.